Înger sau demon? Avantaje și dezavantaje

Fiind primul meu articol de pe blog, m-am gândit să abordez ca subiect de discuție caracterul femeii din prezent. Înger sau demon?

Femeia, înger sau demon?

Din ceea ce am putut observa, de mic copil și până în prezent, femeia tinde să fie ori a dracului (demon), ori mai blândă ca o floare (înger). Și am observat acest fenomen nu doar în România, ci la nivel global.

De precizat că, în cazul unui șoc, avem tendința să ne schimbăm din drăcușori în îngerași și viceversa.

Hmm, este oare înțelept să fim așa? Dăunează comportamentul nostru? Îi influențăm în vreun fel pe cei din jurul nostru? Dar pe noi? Noi suntem influențate în vreun fel de propriul comportament? Ei bine, eu așa consider.

Demoni?

Dacă suntem demoni ca femei, în primul și în primul rând, riscăm enorm să ne ascundem sau chiar să ne pierdem feminitatea. Riscăm să nu mai vedem frumusețea din jurul nostru, să nu ne mai bucurăm de lucrurile mărunte și, cu trecerea anilor, chiar să nu ne mai bucurăm de nimic.

La fel de afectați de caracterul nostru sunt și cei care ne înconjoară. Familia, prietenii, oameni simplii care trec zi de zi pe lângă noi.

Familia riscă să fie îndepărtată de noi, nu fără o mare durere și fără sentimentul de a se considera vinovați de răutatea acumulată.

Prietenii, rând pe rând, vor urma un traseu similar. Iar în jurul nostru vor apărea alți prieteni demoni și vom forma un cerc vicios din care ne va fi extrem de dificil să ieșim.

Îngeri?

Ca îngerași, ei bine, riscăm să fim folosiți de către cei din jurul nostru. Fără rea intenție de către familie sau cu rea intenție de către ceilalți din jurul nostru. În general, pentru a le face lor anumite treburi.

De cate ori, îngerașilor, nu s-a profitat de voi cu rugămintea de a face ceva în locul unui prieten? Și nu doar o dată…

De câte ori vi s-au cerut bani împrumut fără a vi se înapoia, pentru că ei știau că nu le veți face nimic?

Înger sau demon?

Partea bună în a fi îngeraș este că vedeți frumusețea din jurul vostru și reușiți să vă bucurați de ea.

Partea bună în a fi un mic drăcușor este că nu mulți au curajul să se pună cu voi.

De noi depinde ce alegerm să fim: înger sau demon?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *