STB face parte și el din UE?

Câți dintre voi nu ați circulat măcar o dată cu STB-ul, fostul RATB? Câți dintre voi nu folosiți zilnic mijloacele de transport în comun? Și câți dintre voi ați observat o constantă în toți acești ani?

Bătrânicile?

Nup! Nu mă refer la doamnele vârstnice, exagerat de drăguțe, care nu mai au mult până să îți dea cu geanta în cap pe motiv că stai jos și ai nesimțirea de a nu le oferi locul… chiar dacă tu vii după 10 ore de muncă, eventual și cu diverse dureri, nemâncat, ori amețit.

Neah, ele sunt regine! Se dau jos din canapeaua sau din patul moale, lăsând în urmă păturica și nelipsita telenovelă.

Propun să lăsăm în urmă subiectul acesta. Indiferent ce se va întampla, indiferent de cât de mult vom vorbi, nu vom schimba niciodată mentalitatea aceasta și anume, aceea prin care dumnealor consideră că fiind mai în vârstă au mai multe drepturi decât oricare dintre noi.

Mizeria din STB…

Am putea însă să schimbăm mizeria din STB?

Am putea scăpa de mirosul de cerșetor, de transpirație?

Oare STB-ul chiar nu are “femei de serviciu”? Îmi vine greu să cred că nu. Iar dacă au, ce fac acestea? Există o vorbă mare din bătrâni (pe care, apropo, îi ador, mai puțin pe cei nesuferiți):

Curat păstrezi la locul de muncă, curat ai și în casă. Mizerie lași la locul de muncă, cocină de porci a ta casă este.

Este oare chiar atât de dificil să se facă o curățenie zilnică în mașini ori în tramvaie? Și este chiar atât de greu pentru călători să mențină această curățenie? Să nu mai mănânce în mijloacele de transport, să nu mai arunce diverse, să nu mai pună mâinile pe geam, etc.?

Ce putem face noi?

În altă ordine de idei, consider că ar trebui începută în cel mai scurt timp o campanie pe Facebook intitulată “Săpunul și apa – prieteni, nu dușmani”.

Am observat în STB exagerat de mulți oameni care nu se spală și put ca niște purcei, tomberoane, momâi, you name it. Și nu vorbesc aici doar de cerșetori. Nuuu. Oameni la costum miros a vechi ori a transpirație, chiar la primele ore ale dimineții când soarele încă nu a răsărit pe cer. Nu mai spun de veșnica respirație. Așa ceva!

Dragii mei, cum le putem explica, oare, acestor persoane că s-a inventat pasta de dinți? Și că aceasta nu este creată doar de decor, ci pentru a fi folosită zilnic? Mai ales dacă persoanele în cauză au mâncat ceapă, usturoi, pește ori alte mâncăruri, de regulă delicioase, mai puțin atunci când circuli cu STB-ul!

Eu personal nu mai vreau să circul cu mașini sau tramvaie în aceste condiții. Am circulat în multe țări din UE. România este singura țară cu mijloace în comun mizere și singura țară cu un numar atât de mare de oameni certați cu săpunul, cu pasta de dinți ori, de ce nu, chiar cu ambele.

Voi vreți să circulați în continuare cu așa ceva?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *