Vacanță la mare… depărtare de căldura din București

Cui nu îi place vacanța? Cine nu și-o dorește? Nu cred, sincer, să existe persoană în lumea asta care să nu tânjească după o vacanță, fie ea scurtă sau lungă, undeva la mare ori în brațele răcoroase ale muntelui.

“Aventura unei călătorii nu poate avea niciun substitut. Ea este o experiență totală , marea oportunitate de a-ți dovedi perspicacitatea.” (Rosalind Massow)

“Sunt un călător, și un navigator, și în fiecare zi descopăr o nouă regiune în sufletul meu.” (Kahlil Gibran)

Vacanță…

Acum, în timp ce aștern aceste cuvinte, canicula mă învăluie. Aplicația meteo îmi arată că afară ar fi nici mai mult, nici mai puțin de 32 de grade cu temperatură resimțită de corpul uman de 37 de grade. Prea cald pentru oraș. Dar niciodată prea cald pentru imaginație, pentru dorințe, ori pentru planuri.

În vara aceasta trebuie să susțin un examen foarte important, motiv pentru care a trebuit să îmi grăbesc vacanța și să mă bucur de ea în luna iunie. Nimic nu mă oprește, însă, din a-mi face planuri de vacanță pentru vara viitoare.

Mai jos, am notat două dintre locurile în care aș vrea să îmi petrec vacanța de vară în 2020.

Hotel Susesi De Luxe Resort And Spa Belek, Antalya, Turcia

Hotel Susesi De Luxe Resort And Spa Belek
Hotel Susesi De Luxe Resort And Spa Belek (sursă poză: Booking.com)

Cine nu a auzit de ospitalitatea turcilor? De zecile de feluri de mâncare, băutură și, mai ales, de multiplele moduri de distracție, de sentimentul de libertate

În Turcia și, în special în Antalya, vei fi de fiecare dată răsfățat și nu ai cum să pleci de acolo decât relaxat, cu bateriile 100% încărcate. Am fost până acum în Turcia de trei ori și, Dumnezeule, a fost fabulos de fiecare dată.

Anul viitor aș vrea să încerc Susesi. Am citit review-uri foarte bune despre acest resort, dar cei ce cu siguranță m-au convins au fost părinții mei și prietenii lor. Efectiv, de când au fost acolo, niciun alt resort nu pare să îi mulțumească.

Curiozitatea mă împinge, așadar, să merg pentru a descoperi de ce este atât de minunat.

Jumeirah Mina A’Salam – Madinat Jumeirah, Dubai

Jumeirah Mina A'Salam
Jumeirah Mina A’Salam (sursă poză: jumeirah.com)

Trebuie să recunoașteți, este absolut divin! Am deja câteva luni de când visez să ajung în acest colț de rai.

Cine știe, poate vara viitoare…

Numele hotelului s-ar traduce în română ca “Portul Păcii”. Hotelul este situat chiar lângă plajă, camerele sunt spațioase, învăluite în lux și confort, angajații formidabili, atmosfera electrizantă, iar peisajul spectaculos.

Grea decizie, nu-i așa? Și mai am la dispoziție cel puțin 6 luni în care să mă decid. La cum mă știu, sigur voi mai adăuga cel puțin încă 10 locuri de vacanță.

Voi ce anume ați alege din variantele prezentate mai sus?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *